Krajina / Migranti iz Kamenice kod Bihaća izmješteni u prihvatni centar "Lipa"

03. 09. 2021. u 11:03:00 AA

Shares: 0

Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine u jutarnim satima preduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća i izmještanje migranata iz napuštenih objekata u naselju Kamenica u privremeni prihvatni centar "Lipa".

"Inspektori Službe za poslove sa strancima su uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, Policijske stanice Bihać, izvršili kontrolu kretanja i boravka migranata na navedenoj lokaciji, gdje su zatekli 70 lica, muškaraca samaca porijeklom iz Afganistana, Pakistana, Bangladeša i Indije.

Služba za poslove sa strancima je navedene migrante izmjestila u privremeni prihvatni centar Lipa, gdje im je pružena medicinska pomoć, izvršena identifikacija i registracija istih, te obezbjeđeni: smještaj, hrana i ostali neprehrambeni proizvodi", saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Migranti iz Kamenice kod Bihaća izmješteni u prihvatni centar

Foto: AA: Migranti iz Kamenice kod Bihaća izmješteni u prihvatni centar "Lipa"

U saopštenju se dodaje da je provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih akivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz napuštenih objekata u privremene prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima, u koordinaciji sa lokalnim vlastima na području Unsko-sanskog kantona.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA