GP Maljevac: Migranti i treću noć provode na otvorenom

AA
GP Maljevac: Migranti i treću noć provode na otvorenom
Foto: AA / Migranti na otvorenom na GP Maljevac
Više od stotinu migranata i treću noć provest će u improvizovanim šatorima u blizini Graničnog prijelaza Velika Kladuša - Maljevac.

Kao i prethodnih noći, migranti će noć provesti na otvorenom. Cijeli dan sakupljali su drva u šumama u blizini mjesta gdje su trenutno smješteni. Naložili su vatru i, prema svemu sudeći, planiraju i večeras biti u blizini granice sa susjednom Hrvatskom.

Među njima se nalaze i žene i djeca. Granična policija BiH u kontinuitetu pregovara s migrantima, međutim zasad to nije rezultiralo rješenjem.

Situacija je trenutno mirna. Između migranata i granične policije postavljena je zaštitna ograda. Saobraćaj na graničnom prijelazu i dalje nije u funkciji.

Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković ranije je izjavila da im Granična policija BiH ne može obezbijediti smještaj i uslove kakve traže da bi se premjestili s ove lokacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije