GP Maljevac: Noć protekla mirno, migranti i dalje žele u EU

Radiosarajevo.ba
GP Maljevac: Noć protekla mirno, migranti i dalje žele u EU
Arhiv / GP Maljevac i dalje zatvoren

Noć na Graničnom prijelazu Maljevac kod Velike Kladuše protekla je mirno, javlja novinar Radiosarajevo.ba s mjesta događaja.

Ona nam je potvrdio da i dalje više od 250 migranata ne odustaje od svojih namjera da se preko Hrvatske domognu drugih zemalja Europske unije.

Potukli se migranti na GP Maljevac

Dom zdravlja Velika Kladuša: Troje migranata primljeno zbog povreda

Grupa migranta na GP Maljevac ne odustaje

“Sinoć je bilo burno, ali je jutros već mirnije. Granični prijelaz Maljevac je i dalje zatvoren. Razgovarao sam s pripadnicima Granične službe Bosne i Hercegovine, koji su mi rekli da će ovaj prijelaz biti zatvoren sve dok se ne normalizira situacija”, javlja naš novinar.

On je dodao da je u blizini same granice s Hrvatskom prenoćilo više od 250 migranata.

“Svi su oni odgurani od granice. Uglavnom su to muškarci koji imaju od 20 do 40 godina. Svega je nekoliko porodica s djecom. Svi migranti su još na cesti uz granicu sa bh. strane”, dodao je on.

Podsjetimo, u sinoćnjoj policijskoj intervenciji oko 20.30 sati, migranti su pomjereni na skoro 100 metara od granice.

Intervenisala je i Hitna pomoć jer je među migrantima bilo i povrijeđenih.

Policijski službenici su sinoć naredili da migranti uklone šatore koji su se nalazili u neposrednoj blizini mosta, tačnije granice između BiH i Hrvatske, na kojem su se cijeli dan nalazili pripadnici policije dviju zemalja.

Policija je sinoć privela i nekoliko osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije