"Migrante autobusima dovode u RS": Pogledajte izvještaj RTRS-a s međuentitetske linije

RTRS
"Migrante autobusima dovode u RS": Pogledajte izvještaj RTRS-a s međuentitetske linije

Linija razgraničenja RS-a i Federacije BiH, koja je bila gotovo nevidljiva, postala je itekako vidljiva i poznata, izvještava RTRS o migrantskoj krizi na sjeverozapadu BiH.

Migrante iz Bihaća i drugih dijelova Unsko-sanskog kantona, kantonalna policija autobusima doveze do međuentitetske linije, gdje ih ostave i upute ka RS-u. 

Na međuentitetskoj liniji migranti se mogu vidjeti gotovo na svakom mjestu, oko kuća, na kukuruznim poljima, njivama, a očigledno njihovo omiljeno mjesto postala je pruga.

Migranti kažu da spavaju na pruzi, jer je to jedino mjesto koje nije mokro tokom noći. Žale se na loš odnos kantonalne policije prema njima, tvrdeći da ih napadaju i tuku. Dosta njih je izvještaču RTRS-a pokazalo modrice od udaraca.

"Policija u Bihaću nas je tukla, ovdje imamo jednog momka kojeg su izudarali deset puta pendrekom po glavi. U Bihaću su nas tukli. Ne možemo u Sarajevo, ne možemo u Bihać, ovo nije rješenje", priča jedan od migranata…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije