Migracije iz BiH: Ostat ćemo bez stanovništva i produktivne radne snage

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

nasvasta

Akademici ne serite viste trebali prvi dići glas protiv uništavanja školstva uvodjenjem štamparija diploma u opticaj koje su otjerale i tjeraju ćestitu i pametnu omladinu iz države a za to pored vas su najveći krivci SDA ASDA SBB DF SDP koje sprovode genocid dva nad bosancima koristeći masovno te papire zbog vaše šutnje izgubili ste kredibilitet kod svog naroda.

samokritika

Iz ovoga sto navodite, vidim da medju ucenim ljudima nema puno samokritike. Odlazak kvalifikovanih i nezaposlenih nije dobar znak. Ali najgori znak je stanje u visokom skolstvu. Ni rijeci o desetinama "univerziteta" i "sveuclista", njihovim diplomama, o profesorima s "pravih" univerziteta koji zaradjuju na privatnim, o odlasku svih kreativnih, a narocito, ni rijeci o bivsim profesorima, i to pravim, koji su poslije rata htjeli da se vrate...Prvo od sebe treba krenuti. A to znaci i od Akademije.

Gost

Ako ovi pametnjakovići nešto ne učine teško nama. Već znam da neće.

Gost

Admine možeš li onemogućiti neprikladne kao i komentare koji se ponavljaju.

budući svaba

kako pametni ljudi baš su intelektualci znaju progovorit a ni ekser neznaju zabit podsjetiše me na ono dva crnogorca šetaju kad tamo ćovjek se davi zove upomoć a oni mi gledamo i stojimo a ćovjek se davi hajmo sjesti pa gledati

Istina

Posto bosnje kazu nemoj pricati o politici nego hajmo o ekonomiji od cega se zivi, evo nesto o tome. Sta je konkretno fbih uradila da stanovnistvo zadrzi u bih, je li im povecala plate? Vec 4 godine vas sda predsjednik fbih novalic ne zeli da poveca minimalac koji je u fbih 406 km, dok je u rs-u minimalac 520 km vec godinu dana i jos ce rasti. Da ne pricam da vas je rs prestigla i po visini prosjecne plate, a znamo da je nakon rata plata u fbih bila duplo veca od one u rs-u. Prema tome, jasno je koji dio bih konstantno nazaduje a koji napreduje i dizanjem plata nastoji zadrzati stanovnistvo koliko-toliko. Ali zato bosnje stalno govore kako je rs genocidna i pokusavaju na sve nacine da je ukinu, kao da ce im onda odmah skociti plata i zivjece bolje. Prema tome iz svega navedenog je jasno da bosnje ne zele zivjeti bolje, jer bi onda digli plate bosnjama u fbih, a ne bi pokusavali ukinuti rs, koja je po svemu bolji i funkcionalni dio bih; vec zele posto-poto dobiti svoju islamsku bih u kojoj ce oni odlucivati o svemu, pa makar bili zadnji u svemu u evropi i svijetu.

/ Najnovije