Microsoft NetWork 7: Počela najveća tehnološko-poslovna konferencija u BiH

N. K.
Microsoft NetWork 7: Počela najveća tehnološko-poslovna konferencija u BiH
Microsoft NetWork 7, najveća tehnološko-poslovna konferencija u Bosni i Hercegovini počela je u srijedu u Neumu.

Sedmu godinu za redom Microsoft na jednom mjestu okuplja najpoznatije regionalne predavače te najveće stručnjake iz bh.  IT industrije.

Centralne teme ovogodišnje konferencije su proces digitalne transformacije i cybersecurity.

Do sada najvećem broju učesnika prvi se obratio direktor kompanije Microsoft BiH, Omar Krivošija. U svom uvodnom izlaganju naglasio je značaj digitalne poslovne transformacije, povećanja svijesti o važnosti sigurnosti, kao i obrazovanja, a na bini su mu se pridružili studenti koji su po okončanju edukacije u Microsoft Skills Centrima dobili i svoje prvo zaposlenje.

Omar_Krivosija_Microsoft_NetWorks_RSA1.jpg - Microsoft NetWork 7: Počela najveća tehnološko-poslovna konferencija u BiH

Omar Krivošija sa studentima Microsoft Skills Centara

"MS NetWork 7 učesnicima će ponuditi više od 80 predavanja iz oblasti Microsoft tehnologija, sigurnosti IT okruženja i transformaciji poslovnih procesa iz šire regije." rekao je Omar Krivošija direktor Microsoft BiH.

Kako je rečeno, predavanja su i ove godine podijeljena u šest smjerova, i to digitalna transformacija poslovanja, razvoji platformi i alati, smještaj i analiza podataka, server / cloud infrastruktura i servisi, sigurnost i upravljanje identitetima te studije slučaja.

Tokom konferencije bit će riječi i o procesu migracije sa lokalne na cloud infrastrukturu, iskustvima korisnika iz Bosne i Hercegovinu u ovom procesu, odnosno novim mogućnostima dostupnih Microsoft cloud servisa kao što su Azure, Dynamics 365, Enterprise Mobility Suite, Office 365 i drugih.

''Zaista smo ponosni što ove godine imamo više od  900 učesnika na konferenciji, čime smo ostali u samom vrhu i nadmašili sve protekle godine. Danas, prvog dana konferencije održali smo Bussines Day na kojem smo s ljudima iz biznisa podijelili nove trendove koji nas čekaju u narednom periodu. Pored toga, prezentirali smo kako Microsoft vidi inovacije u školstvu, i kako pomoću tih inovacija poboljšati obrazovni sistem u BiH, a sutra ćemo održati okrugli stol na temu cyber sigurnosti'', istakao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.

Dešavanja sa Microsoft NetWork 7 možete pratiti na zvaničnoj web stranici konferencije MS NetWork , te putem društvenih mreža Facebook, Instagram ili Twitter.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije