Michael Murphy: "Ovo je putovanje teško, ali to je sudbina vaše zemlje"

4
Radiosarajevo.ba
Michael Murphy: "Ovo je putovanje teško, ali to je sudbina vaše zemlje"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Michael Murphy

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michael Murphy čestitao je svim građanima Dan nezavisnosti BiH.

"Danas Bosni i Hercegovini i njenim građanima, ma gdje oni živjeli, želim sretan Dan nezavisnosti! Vaša zemlja jest, i uvijek je bila, članica transatlantske zajednice naroda, a moja je zemlja ponosna na snažno bilateralno partnerstvo koje smo zajedno izgradili u posljednje 32 godine.

Sjedinjene Američke Države će nastaviti podržavati teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine, kao i njenu integraciju u euroatlantske institucije, kako NATO tako i EU.

Protestna šetnja u Sarajevu: Nezadovoljni radnici traže svoja prava

Protestna šetnja u Sarajevu: Nezadovoljni radnici traže svoja prava

Ovo je putovanje teško - bit će zastoja i frustracija na tom putu - ali to je sudbina vaše zemlje. Snaga, otpornost i talent građana Bosne i Hercegovine - bilo Bošnjaka, Hrvata, Srba ili ostalih, ulijevaju mi ​​povjerenje da ćete uspjeti.

Sjedinjene Američke Države se raduju izgradnji, zajedno s vama, svjetlije budućnosti za Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane", poručio je ambasador Murphy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije