Michael Murphy: Bosna i Hercegovina nema većeg prijatelja od Sjedinjenih Američkih Država!

32
Radiosarajevo.ba
Michael Murphy: Bosna i Hercegovina nema većeg prijatelja od Sjedinjenih Američkih Država!
Foto: Ambasada SAD-a u BiH / Michael Murphy

Posvećenost Sjedinjenih Država teritorijalnom integritetu, suverenitetu i multietničkom karakteru Bosne i Hercegovine i njenoj integraciji u evroatlantske institucije nikada nije bila jača, rekao je večeras u Sarajevu ambasador SAD Michael Murphy na svečanom prijemu u povodu obilježavanja američkog praznika, Dana nezavisnosti 4. jula.

U svom govoru je upozorio da danas u Bosni i Hercegovini postoje politički lideri "koji nastoje srušiti ono što smo zajedno izgradili, koji napadaju temeljna prava i slobode svojih birača, koji svoje korumpirane interese stavljaju ispred prosperiteta ljudi koje tvrde da predstavljaju, koji  razdiru tkivo bh. društva baveći se politikom podjela umjesto da nastoje zaliječiti rane prošlosti i koji su namjerili pocijepati Daytonski mirovni sporazum".

"Time je ugrožena sigurnost i stabilnost BiH, kao i prilika koju građanima ove zemlje pruža odluka EU da otvori pristupne pregovore s BiH. Bili smo tu da pomognemo u obnovi Bosne i Hercegovine i nikome nećemo dopustiti da je ruši ili razara", naglasio je Murphy.

Vodovod najavio radove: Ove sarajevske ulice bi danas i u ponedjeljak mogle biti bez vode

Vodovod najavio radove: Ove sarajevske ulice bi danas i u ponedjeljak mogle biti bez vode

Rekao je da je ponosan na posao koji je njegov tim u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru obavio kako bi ovoj politici dao konkretno, opipljivo značenje za građane BiH.

"Obećavam da ćemo nastaviti neumorno raditi na izgradnji budućnosti u kojoj svi građani Bosne i Hercegovine mogu napredovati, te da ćemo se suprotstaviti brojnim izazovima s kojima se zemlja
trenutno suočava. Bosna i Hercegovina nema većeg prijatelja i predanijeg partnera od Sjedinjenih Američkih Država", zaključio je Murphy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (32)

/ Povezano

/ Najnovije