Meteorolozi za sutra najavljuju snijeg - evo i prognoze za naredne dane

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi za sutra najavljuju snijeg - evo i prognoze za naredne dane
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u zapadnim i sjeverozapadnim područjima bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Jajce i Sokolac 0, Bugojno, Drvar, Ivan Sedlo i Zenica 1, Doboj, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 2, Banja Luka i Zvornik 3, Sarajevo 4, Livno i Stolac 5, Bihać, Gradačac i Široki Brijeg 6, Bijeljina, Grude i Prijedor 7, Trebinje 9, Neum 11, Mostar 13 stupnjeva. Atmosferslo tlak je u Sarajevu iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike postepeno će, sa odmicanjem dana, biti lošije. Promjena vremena, praćena povećanom naoblakom i padavinama, izraženije u dijelu Bosne, nepovoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije poput reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, problemi sa snom. Sa dolaskom noći opšta slika dodatno će se pogoršati. 

Danas u Bosni prije podne jače naoblačenje sa zapada. Padavine se najprije očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima, a do kraja večeri kiša se očekuje i u ostalim djelovima Bosne. U Hercegovini većinom umjereno oblačno. Tokom dana, naoblačenje na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje od 15 do 19 stepeni. U Sarajevu u jutarnjim satima nešto manje oblačnosti i sunčanije, a sredinom dana se očekuje povečanje oblačnosti. U večernjim satima se očekuje i slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10 stešeni.

Utorak: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati susnježica ili snijeg, na jugu zemlje kiša. Padavine su slabog intenziteta. U večernjim satima smanjenje oblačnosti u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

Srijeda: U jutarnjim satima padavine su moguće na istoku i jugoistoku Hercegovine i istoku Bosne. U većem dijelu zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Više oblačnosti prije podne u centralnim i istočnim područjima. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini bura koja će krajem dana oslabiti. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 14 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

S druge strane, AccuWeather najavljuje sljedeće za naredne dvije sedmice:

Prognoza - undefined

Foto: AccuWeather: Prognoza

Prognoza - undefined

Foto: AccuWeather: Prognoza

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije