Meteorolozi za danas objavili upozorenje: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do ponedjeljka

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi za danas objavili upozorenje: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do ponedjeljka
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ljeto u Sarajevu

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini je pretežno sunčano.

Na snazi je žuti meteoalarm za skoro cijelo područje Bosne i Hercegovine, a upozorenje glasi: "Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće."

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 12; Sokolac 15; Bugojno, Drvar, Ivan Sedlo i Široki Brijeg 16; Livno 17; Bihać i Sarajevo 18; Sanski Most i Srebrenica 19; Banja Luka, Prijedor, Tuzla, Zenica i Zvornik 20; Doboj i Trebinje 21; Bijeljina, Gradačac i Mostar 22; Stolac 23; Neum 24°C.

Jasmin Emrić: "Zašto Žarko Laketa sada razoružava sve ovlaštene službenike i inspektore za strance?"

Jasmin Emrić: "Zašto Žarko Laketa sada razoružava sve ovlaštene službenike i inspektore za strance?"

Bioprognoza: Opšta slika biće povoljnija na jugu, sa više sunca i uz stabilnije vremenske prilike. U unutrašnjosti i dalje promjenljivo, izraženije sa poslijepodnevnim satima, što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati pojavu tegoba vezanih uz njihove bolesti. Osjet sparine također će se pojačati, o čemu bi trebali povesti računa. Poželjno je laganije se odjenuti, umanjiti aktivnosti i izbjegavati duže boravke na otvorenom u toplijem dijelu dana.

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Najviše sunčanog vremena i bez padavina na jugu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 35°C. U Sarajevu sunčanije prije podne. Pljuskovi sa grmljavinom su mogući u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27°C.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su najizgledniji u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29°C, na jugu zemlje do 33°C.

Objavljena prognoza do 17. jula: Opet red sunca, red kiše - bit će i nevrijeme i temperature do 33°C

Objavljena prognoza do 17. jula: Opet red sunca, red kiše - bit će i nevrijeme i temperature do 33°C

U subotu u Bosni većinom umjerena naoblaka. Po kotlinama će biti magle u jutarnjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije