Meteorolozi za danas najavili 23 stepena: Evo kada stiže kiša

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi za danas najavili 23 stepena: Evo kada stiže kiša
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sunce namamilo brojne Sarajlije da prošetaju gradom

Jutros je u Bosni bilo magle i niskih oblaka, a u Hercegovini umjereno oblačno.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -1 stepen, Livno 1, Drvar i Tuzla 2, Sarajevo 3, Grude i Ivan-sedlo 4, Bihać, Bugojno i Sanski Most 5, Gradačac, Jajce i Zenica 6, Mostar 11, Neum 13 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 953 milibara, za 9 milibara je viši od normalnog i sporo se mijenja.

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 23 stepena.

Premijer liga BiH: Sarajevo i Borac igraju derbi kola, na programu još dva susreta

Premijer liga BiH: Sarajevo i Borac igraju derbi kola, na programu još dva susreta

U Sarajevu u jutarnjim satima i prije podne magla i niska oblačnost. Tokom dana, malo do umjereno oblačno. Najviša dnevna temperatura oko 16 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna, duži sunčani intervali i porast temperatura, pozitivno će djelovati na opštu sliku i raspoloženje većine populacije. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog prohladnog vremena, nešto izraženije naoblake i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana.

Objavljena je prognoza do petka:

ZA 20.10.2021 (Srijeda)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu 23 stepena.

ZA 21.10.2021 (Četvrtak)., pretežno oblačno u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne umjereno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.

ZA 22.10.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana padavine se očekuju i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije