Meteorolozi: Temperatura do 34 stepena, a moguća i kiša

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi: Temperatura do 34 stepena, a moguća i kiša
Pixabay / Ilustracija
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 11 stepeni, Ivan-sedlo 15, Bugojno i Livno 17, Jajce i Sanski Most 18, Sarajevo 19, Bihać i Zenica 20, Tuzla 21, Gradačac, Mostar, Neum i Stolac 22 stepena.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Opća slika će biti ljepša u prijepodnevnim satima, a u drugom dijelu dana, pod utjecajem vrućine i sparnog vremena, moguće su izraženije poteškoće kod osjetljivih osoba. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, te provoditi mjere zaštite od visokih temperatura i UV zračenja.

Danas će u našoj zemlji prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ili krajem dana ponegdje u istočnim, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne, porastom oblačnosti, mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar, slab, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 27 do 31, na jugu od 30 do 34 stepena.

U Sarajevu sunčano uz malu do umejerenu oblačnost. Tokom dana, postupnim povećanjem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije