Meteorolozi najavljuju kišu: Prognoza do četvrtka

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavljuju kišu: Prognoza do četvrtka
Pixabay / Ilustracija
Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Drvar 10; Bugojno i Srebrenica 11; Ivan Sedlo, Jajce, Sanski Most i Sokolac 12; Banja Luka, Goražde, Livno i Sarajevo 14; Kupres, Trebinje i Zenica 15; Stolac, Tuzla, Zvornik i Čapljina 16; Bijeljina i Mostar 17; Doboj, Gradačac i Neum 18; Bihać 20°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je manji od normalnog i opada.

Blizina pogoršanja, kod osjetljivih osoba će uzrokovati postepeno jačanje tegoba. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, iscrpljenosti, nervoze i nesanice. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Sa dolaskom noći opšta slika će se dodatno pogoršati.

Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. U večernjim satima se očekuje promjena vremena uslovljena ciklonom koji se sa sjevera kreće prema Mediteranu i usloviti će pljuskove uglavnom u sjevernim i zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. U centralnim područjima zemlje pljuskovi su rjeđi i slabiji. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 30°C.

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C.

Utorak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima, ponegdje praćenih grmljavinom. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 11 do 15, a dnevne od 15 do 21 °C.

Srijeda: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva slaba kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne, lokalni pljuskovi, u Hercegvini, jugozapadnim i ponegdje centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 18 do 22, na jugu do 24 °C.

Četvrtak: Uglavnom pretežno sunčano. Poslije podne umjeren razvoj oblačnosti može usloviti slabe lokalne pljuskove na istoku Bosne. Jutarnje temperature od 8 do 12, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 20 do 25 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije