Radovi na sedam sarajevskih saobraćajnica

Radiosarajevo.ba
Radovi na sedam sarajevskih saobraćajnica
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća nesmetano, bez dužih zastoja. Vozači se savjetuju da voze opreznije, da obavezno drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja

Na autoputu A-1 saobraća se po suhom kolovozu bez vanrednih ograničenja.

Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja. Izdvajaju se dionice: Bugojno-Kupres, Kiseljak-Busovača, Ustikolina-Goražde, Čapljina-Doljani i Ključ-Sanski Most.

Zbog radova u tunelu “Karaula” na dionici magistralnog puta M-17 Žepče-Maglaj, od 22.00 sata do 07.00 sati moguće su povremene kraće obustave saobraćaja.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Na GP Gorica-Vinjani Donji, zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza, do 01.06. saobraća se usporeno. Preporučuje se korištenje drugih graničnih prijelaza.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA
AUTOPUT
Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-1.8
Orašje-Lončari, zbog deminerskih radova, od 08.00 do 16.00 sati moguće su povremene obustava saobraćaja, maksimalno do 30 minuta.
Šićki Brod-Srebrenik, zbog radova u mjestu Mihatovići, saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-5
Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.
Kiseljak-Busovača, radovi na sanaciji potpornog zida u mjestu Gromiljak, od 08.00 do 17.00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
M-15
Kamičak-Ključ zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.
M-16
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
Bugojno-Kupres (Poriče) zbog radova na redovnom održavanju svaki dan osim nedjelje, od 07.00 do 15.00 sati saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave do 10 minuta.
M-17
Čapljina-Doljani, zbog radova na mostu u mjestu Višići saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.
M-17 Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka) u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući autoput, pa je saobraćaj regulisan privremeno postavljenom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Kladanj (most preko rijeke Drinjače), zbog radova na mostu saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
M-20
Ustikolina-Goražde, zbog izvođenja radova na zamjeni dilatacionih naprava na vijaduktu Osanica saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

REGIONALNI PUTEVI:
R-435 Nevesinje-Berkovići, u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.
R-438 Gromiljak-Fojnica (ulaz u Fojnicu) - zbog sanacionih radova, saobraćaj se od 08.00 do 17.00 sati odvija jednom trakom naizmjenično uz povremene 15-minutne obustave.
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova na izgradnji saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

KANTON SARAJEVO:

Zbog izvođenja radova na opravci kanalizacione mreže danas od 08.00 do 16.00 sati jednom trakom saobraća se u ulici Za Beglukom.
Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji toplovodne mreže od 07.00 do 17.00 sati, do 02.06. saobraćaj se odvija jednom trakom u ulici Crni Vrh.
Zbog sanacionih radova od 08.00 do 18.00 sati otežano je saobraćanje u ulici Jarčedoli (od trafo stanice do broja 74).
Zbog radova na rekonstrukciji saobraćajnice od 08.00 do 16.00 sati, saobraćaj se obustavlja u ulici Ragiba Džinde.
Zbog izvođenja radova na izgradnji kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08.00 do 17.00 sati).
Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08.00 do 17.00 sati saobraća se jednom trakom u ulici Branilaca Hotonja (novi naziv ulice) od broja 30 do broja 196 i od broja 33 do naselja Poljine.
Zbog radova na rekonstrukciji od 08.00 do 15.00 sati obustavljen je saobraćaj u ulici Mustafe Pintola (od raskrsnice za Dom zdravlja na Ilidži do raskrsnice sa ulicom Mala aleja, u dužini od cca 200 m). Alternativni pravac je Mustafe Pintola-Butmirska cesta-Rustempašina-Mustafe Pintola i obratno, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije