Meteorolozi objavili prognozu za Novu godinu koja će mnoge obradovati: Prijatno iznenađenje

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu za Novu godinu koja će mnoge obradovati: Prijatno iznenađenje
Foto: M. M. / Radiosarajevo.ba / Magla u Sarajevu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine u četvrtak, 28. decembra, pretežno vedro. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niske naoblake.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -5; Livno -4; Bugojno, Sanski Most -1; Bijeljina, Prijedor, Široki Brijeg, Srebrenica, Stolac 0; Banja Luka, Doboj, Sarajevo, Tuzla, Zenica 1; Ivan Sedlo 2; Zvornik 3; Bihać, Gradačac, Mostar 4; Bjelašnica, Trebinje 5; Neum 9; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 8 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 10 do 16 °C.

Pogledajte kako teče akcija Bulevar: Otkrivamo najnovije detalje i ko će sve biti uhapšen

Pogledajte kako teče akcija Bulevar: Otkrivamo najnovije detalje i ko će sve biti uhapšen

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura zraka oko 11 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se period natprosječne topline i ugodnijh biometeoroloških prilika. Tokom prohladnih jutarnjih i večernjih sati, poželjno je posvetiti više pažnje odijevanju. U ostatku dana sa porastom temperatura, sunčanije i ugodnije, prikladno za boravak na otvorenom. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba.

Objavljena je prognoza i za prvi dan Nove godine:

U petak 29.12.2023., u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne umjerenu do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku Bosne jutro sunčano sa maglom po kotlinama i umjeren porast naoblake tokom dana. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na sjeverozapadu Bosne do 11, a dnevna od 8 do 14, u sjevernim područjima Bosne 16 °C. 

U subotu 30.12.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne lokalno slaba i kratkotrajna kiša je moguća u sjevernim i sjeverozapadnim područjma Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, u sjevernim područjima Bosne do 10, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C. 

U nedjelju 31.12.2023., pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tokom poslijepodneva. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Tokom noći slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 7 do 13, u sjevernim područjima Bosne do 15 °C.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/regija/poznati-meteorolog-objavio-prognozu-do-marta-2024-evo-kada-nas-ceka-ledeni-period-od-20-dana/526466[/related] 

Na planinama tokom noći umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Temperature zraka između 2 i 6 °C. 

U ponedjeljak 1. 1. 2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije