Meteorolozi objavili prognozu do 9. oktobra: Opet promjena vremena pred nama - bit će do 30 stepeni!

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do 9. oktobra: Opet promjena vremena pred nama - bit će do 30 stepeni!
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / At Mejdan park

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 25. septembra, srednjoročnu prognozu za naredne dvije sedmice, za period do 9. oktobra 2023. godine.

Kako navode, nakon svježijeg i kišovitog vikenda, do kraja mjeseca očekuje se stabilno, umjereno oblačno i djelimično sunčano vrijeme. Iako je kalendarski nastupila jesen, porast dnevne temperature zraka davat će osjećaj produženog ljeta.

Istina, temperature neće biti visoke kao protekle sedmice, ali će u većini krajeva biti iznad 20 stepeni.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Minimalne temperature zraka varirat će od 8°C do 13°C u Bosni, na jugu zemlje do 18°C. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 20°C do 25°C u Bosni, u Hercegovini do 29°C.

U prvoj sedmici oktobra, prognozira se nastavak stabilnih vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. U jutarnjim satima u centralnim područjima moguća je jutarnja magla. Tokom dana umjereno oblačno s više sunčanih intervala na jugu zemlje.

Jutarnje temperature varirat će između 11°C i 16°C u Bosni, do 19°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 22°C i 27°C, do 30°C u Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije