Meteorolozi objavili prognozu do 20. juna: Dolaze temperature do 36 stepeni, a evo kad će biti kiše

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do 20. juna: Dolaze temperature do 36 stepeni, a evo kad će biti kiše
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajlije koriste sunčano vrijeme za šetnju

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 6. juna, srednjoročnu prognozu za period od naredne dvije sedmice, do 20. juna ove godine. 

Kako su prognozirali, pretežno sunčano i toplo vrijeme preovladavaće širom Bosne i Hercegovine narednih dana. Uz povećanje temperature zraka, doći će i do povećanja UV indeksa zračenja, koji će biti na jakoj do vrlo jakoj razini.

U planinskom području na sjeveroistoku Bosne, u dane vikenda nije isključena pojava kraćih lokalnih pljuskova.

Frenkie i Krešo Bengalka snimili pjesmu o Palestini: "Nakon Bosne smo rekli nikad više"

Frenkie i Krešo Bengalka snimili pjesmu o Palestini: "Nakon Bosne smo rekli nikad više"

Od ponedjeljka (10. juna) do četvrtka izgledno je stabilno i sunčano vrijeme sa temperaturama zraka iznad višegodišnjeg prosjeka. Vjerovatnoća za pojavu lokalnih padavina je manja u odnosu na dane vikenda. Minimalne temperature zraka varirat će između 15°C i 20°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 22°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 28°C i 33°C, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 36°C.

Od četvrtka (13.juna) do (20. juna) preko dana malo svježije, ali uglavnom stabilno i pretežno sunčano. Padavine su moguće u zapadnim područjima u prvom dijelu navedenog perioda.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 16°C i 21°C, u Hercegovini do 22°C. Najviša dnevna temperatura od 26°C do 31°C, jugu zemlje do 33°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije