Meteorolozi objavili prognozu sve do 17. juna: Mnogima se neće svidjeti

1
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu sve do 17. juna: Mnogima se neće svidjeti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo pred kišu

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 3. juna, srednjoročnu prognozu za period od naredne dvije sedmice, do 17. juna ove godine.

Nestabilno vrijeme kao da se ustalilo u Bosni i Hercegovini, poručili su: "U Bosni će i idućih dana, a naročito na sjeveru zemlje biti čestih pljuskova i grmljavine, lokalno i izraženijih. Nestabilne vremenske prilike u narednim danima pratiće i porast temperature zraka uz pojačan osjećaj sparine. Na jugu Hercegovine više sunčanih intervala sa malom vjerovatnoćom za padavine."

Od četvrtka (6.juna) na čitavom prostoru naše zemlje izgledna je stabilizacija vremena. U jutarnjim satima u kotlinama i duž riječnih tokova moguća je slaba magla. Minimalne temperature zraka varirat će između 14°C i 20°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 22°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 25°C i 30°C, u Hercegovini do 32°C. Od petka (7. juna ) moguće su maksimalne temperature u Bosni do 32°C, a u Hercegovini do 34 °C.

BHmeteo objavio prognozu za naredne dane: "Nalet vrućina, pa serija hladnih fronti i osvježenje"

BHmeteo objavio prognozu za naredne dane: "Nalet vrućina, pa serija hladnih fronti i osvježenje"

Dugotrajne stabilizacije neće biti, tako da se nove padavine prognoziraju početkom sljedeće sedmice (od 10. juna). U centralnim planinskim područjima Bosne padavine su moguće i dan ranije. Prema prognoznim modelima nestabilne vremenske prilike zahvatiće centralna, istočna i djelimično južna područja zemlje.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 12°C i 17°C, u Hercegovini do 18°C. Najviša dnevna temperatura od 20°C do 25°C, jugu zemlje do 27°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije