Meteorolozi objavili najnoviju prognozu: Evo kakvo će vrijeme biti za Novu godinu u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili najnoviju prognozu: Evo kakvo će vrijeme biti za Novu godinu u BiH
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / snijeg

Jutros u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -3; Sokolac -2; Sarajevo, Zenica 3; Bugojno, Ivan Sedlo 4; Livno 5; Banja Luka 6; Doboj, Široki Brijeg, Tuzla 7; Mostar, Trebinje 8; Gradačac 9; Neum 12; Bihać 13; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i lokalno slaba kiša ili rosulja je moguća na zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 8 do 14, u sjevernim područjima Bosne do 16 stepeni.

Saša Magazinović: 'Ulje kanabisa će biti legalno i prodavat će se u apotekama'

Saša Magazinović: 'Ulje kanabisa će biti legalno i prodavat će se u apotekama'

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura zraka oko 8 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina ljudi biće boljeg raspoloženja, a hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba. Nakon prohladnog jutra, tokom dana će biti ugodnije. Usljed dužeg perioda natprosječnih temperatura zraka, kod osjetljivijih osoba moguće su umjerene tegobe poput iscrpljenosti, glavobolje, dekoncentracije, stoga je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima i slojevito se odjenuti, kako bi se, po potrebi, raskomotili u toplijem dijelu dana. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom.

Objavljena je najnovija prognoza za Novu godinu i prve dane 2024:

U nedjelju 31.12.2023., u većem dijelu zemlje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne postepeno naoblačenje. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove prije podne magla ili niska naoblaka. Tokom noći kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, u sjevernim područjima Bosne do 16 °C. 

Na planinama tokom noći umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Temperature zraka između 0 i 4 °C. 

U ponedjeljak 1. 1.2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalni pljuskovima u većini područja. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeverozapadu Bosne do 13, a dnevna od 8 do 14 °C.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/regija/poznati-meteorolog-objavio-prognozu-do-marta-2024-evo-kada-nas-ceka-ledeni-period-od-20-dana/526466[/related] 

U utorak 2. 1.2024., pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U jutranjim satima i dio prijepodneva kiša se očekuje u Hercegovini, centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne. Na planinama je moguć snijeg. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 6 do 12, u južnim i sjevernim područjima Bosne do 14 °C. 

U srijedu 3. 1. 2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C, navodi se u najnovijoj objavi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije