Meteorolozi objavili najnoviju prognozu do kraja februara: Snijeg pada u ovim dijelovima BiH

2
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili najnoviju prognozu do kraja februara: Snijeg pada u ovim dijelovima BiH
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / Bjelašnica / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini u nedjelju ujutro, 25. februara, oblačno. Kiša pada u većem dijelu zemlje. Na planinama pada i snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Bjelašnica -2; Sanski Most 1; Banja Luka i Prijedor 2; Bugojno, Ivan Sedlo, Livno, Sokolac i Zenica 4; Bihać i Tuzla 5; Bijeljina i Sarajevo 6; Doboj 7; Gradačac i Srebrenica 8; Široki Brijeg 9; Mostar i Neum 10; Trebinje 12°C.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C.

Skupština Srbije izglasala novu Vladu: Pogledajte ko je novi premijer - Dodik oduševljen izborom

Skupština Srbije izglasala novu Vladu: Pogledajte ko je novi premijer - Dodik oduševljen izborom

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Prestanak padavina se očekuje u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je loša. Nestabilno vrijeme i južina, uz neuobičajeno visoke temperature, negativno će djelovati na hronične bolesnike, naročito osobe sa kardiovaskularnim problemima, stoga bi trebali biti oprezniji i umanjiti aktivnosti. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, nervoze, glavobolje, iscrpljenosti, u noći problemi sa snom. Uticaj promjene još uvijek će biti izraženiji u Hercegovini i na zapadu Bosne.

Meteorolozi su objavili prognozu do kraja februara:

U ponedjeljak 26. 2. 2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati slaba kratkotrajna kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C. 

U utorak 27. 2. 2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C.

Bh. meteorolozi objavili vikend prognozu: Najavili da će pasti pola metra snijega, evo gdje

Bh. meteorolozi objavili vikend prognozu: Najavili da će pasti pola metra snijega, evo gdje

U srijedu 28. 2. 2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C

U četvrtak 29. 2. 2024. u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije