Meteorolozi objavili detaljnu prognozu za naredne dane. Poznato koliko će padati snijeg i gdje u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili detaljnu prognozu za naredne dane. Poznato koliko će padati snijeg i gdje u BiH
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom, u višim područjima i na planinama sa snijegom.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Sarajevo 0; Bugojno, Ivan Sedlo 1; Zenica 2; Livno 4; Drvar 5; Bihać, Gradačac, Sanski Most, Tuzla 7; Široki Brijeg 8; Stolac 9; Mostar 10; Neum 11; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 936 hPa, za 9 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa snijegom. U nizinama centralne i istočne Bosne susnježica ili snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatrura od 2 do 8, na jugu do 13 °C.

Sarajevski flautista o noći koju je vrijedilo čekati: Adi Šehu svira jubilarni hiljaditi koncert

Sarajevski flautista o noći koju je vrijedilo čekati: Adi Šehu svira jubilarni hiljaditi koncert

U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom, koji tokom dana mogu preći u kišu. Dnevna temperatura zraka oko 3 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike su nepovoljne. Padavine i niske temperature, uz veći sadržaj vlage u zraku i pojačan osjet hladnoće, uzrokovaće probleme hroničnim bolesnicima, ponajviše osobama sa plućnim i kardiovaskularnim problemima. Tmurno vrijeme, također će loše djelovati i na raspoloženje većine populacije. Neophodno je povesti računa o prikladnom odijevanju, umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U četvrtak 23.11.2023., pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično smanjenje oblačnosti poslije podne. U jutarnjim satima ponegdje u centralnom, istočnim i zapadnim područjima Bosne slabe padavine. U nizinama kiša ili susnježica, a višim područjima snijeg. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 12, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 15 °C. 

U petak 24.11.2023., pretežno oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana lokalno slaba kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Prema kraju dana i tokom noći kiša širom zemlje. U područjima iznad 1000 m očekuje se postepeni prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16 °C.

Meteorolozi najavljuju novi snijeg. Evo u kojim dijelovima Bosne i Hercegovine će prvo padati

Meteorolozi najavljuju novi snijeg. Evo u kojim dijelovima Bosne i Hercegovine će prvo padati

U subotu 25.11.2023., pretežno oblačno vrijeme sa slabim padavinma. U sjevernim područjima Bosne i u Hercegovini se očekuje kiša, a u ostatku zemlje susnježica ili snijeg. Poslije podne padavine prestaju u Hercegovini, a krajem dana i tokom noći i u većem dijelu Bosne. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. U Hercegovini i na zapadu Bosne olujni, a u ostatku zemlje, povremeno, jaku udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 10, a dnevna od -1 do 5, na jugu do 8 °C. 

U nedjelju 26.11.2023., u Hercegovini pretežno sunčano, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Bosni je povremeno moguć slab snijeg ili susnježica. Vjetar umjeren do pojačan zapadni i sjeverozapadni. Poslije podne vjetar u slabljenju. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 0, na jugu do 2, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 8°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije