Meteorolozi najavljuju tmurne dane - moglo bi biti i snijega

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavljuju tmurne dane - moglo bi biti i snijega
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom. Na planinama pada slab snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -5; Kupres i Sokolac 1; Livno 3; Drvar i Ivan-sedlo 4; Doboj, Jajce, Sarajevo i Tuzla 5; Bijeljina, Bugojno, Prijedor, Srebrenica, Široki Brijeg, Zenica i Zvornik 6; Banja Luka, Gradačac, Sanski Most i Trebinje 7; Čapljina 8; Mostar i Neum 9; Bihać 10°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 936hPa, za 6hPa je manji od normalnog i opada.

Bioprognoza: Slično kao i proteklog dana, uz promjenljive vremenske prilike većina populacije će biti lošijeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati. Preporučljivo je ne pretjerivati s aktivnostima. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. U drugom dijelu dana utjecaj južine će oslabiti, što bi moglo pozitivno djelovati na opću sliku.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom. Na planinama će padati slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 14°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno s kišom. Na planinama će padati snijeg. Očekuje se između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar u Bosni ujutro istočnog i jugoistočnog smjera, a prijepodne će postepeno promijeniti smjer na sjever. U Hercegovini prijepodne jugo koje će poslijepodne promijeniti smjer na sjever i u noći se očekuje jačanje bure. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C.

U srijedu u Bosni oblačno, u nizinama s kišom. Snijeg se očekuje iznad 800 metara nadmorske visine. U Hercegovni umjerena naoblaka i jaka bura. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno. Slabije padavine dio prijepodneva na istoku. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije