Meteorolozi najavljuju snijeg u cijeloj BiH, ali i veliku promjenu vremena

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavljuju snijeg u cijeloj BiH, ali i veliku promjenu vremena
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Pravi januarski dan

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -11 stupnjeva, Drvar -5, Sokolac -4, Bugojno, Gradačac, Jajce, Srebrenica i Tuzla -2, Bihać, Bijeljina i Sarajevo -1, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Zenica 0, Livno 1, Trebinje 5, Mostar i Neum 7 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 930 milibara, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni će uglavnom padati slab snijeg. Nešto više padavina se očekuje na istoku i sjeveroistoku Bosne. Slab snijeg je moguć i na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene sjevernog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 4 do 9 stepeni.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

U Sarajevu oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Temperatura zraka između -2 i 0 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je loša. Nestabilno vrijeme, padavine i niske temperature u cijeloj zemlji, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće pojačane tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, dekoncentracije, iscrpljenosti. U Bosni su moguće cjelodnevne negativne temperature, što će dodatno usložnjavati opštu sliku. Neophodno je posvetiti maksimalnu pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te umanjiti boravak na otvorenom, osobito u jutarnjim satima.

Objavljena je prognoza vremena do srijede:

U utorak, 11.01.2022., oblačno vrijeme se prognozira u Bosni i sjeveru Hercegovine. U Bosni će padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 6 do 11°C.

U srijedu, 12.01.2022., u Hercegovini sunčano. U Bosni postepeno razvedravanje prije podne. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije