Meteorolozi najavili zahlađenje i padavine: Stiže promjena vremena - temperatura će biti 9 stepeni

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili zahlađenje i padavine: Stiže promjena vremena - temperatura će biti 9 stepeni
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Subota na Vilsonovom šetalištu

Sutra, u subotu, 23. septembra, počinje kalendarska jesen, a uz nju i jesenje odlike vremena.

Tim povodom, ekipa sa stranice BHmeteo.ba objavila je prognozu za naredne, najavivši kišu i zahlađenje. Njihovu objavu donosimo u cijelosti:

"Vikend pred nama u znaku obilnije kiše uz zahlađenje. Veći dio zemlje očekuje prolazno jače padavine, uz lokalnu mogućnost bujičnih poplava.

Meteorolozi objavili detaljnu prognozu do 20. maja: Velike promjene vremena pred nama

Meteorolozi objavili detaljnu prognozu do 20. maja: Velike promjene vremena pred nama

Formiranjem Genovske ciklone vrijeme se postepeno mijenja. Južni vjetar u postepenom jačanju uz neuobičajno toplo vrijeme danas, ali to je uvertira u zahlađenje koje nas očekuje u naredna dva dana. Uz zahlađenje tu su svakako i padavine koje se ovog puta očekuju u čitavoj zemlji, nerijetko i uz obilnije količine.

Promjena vremena uz padavine najprije će večeras i u noći na subotu zahvatiti sjeverozapad i zapad Bosne. Sutra u toku dana i ostatak zemlje, najkasnije istočne krajeve. Uz padavine temperature u padu, a prilikom sudara toplije i hladnije vazdušne mase lokalno se očekuju i grmljavinska nevremena.

U nedelju pravi jesenji dan uz tmurno i svježe vrijeme. Dnevne temperature u Bosni od 9 do 16°C, u Hercegovini do oko 22°C. Idalje uz lokalno kišu i pljuskove iako će se glavnina padavina do jutarnjih sati nedelje završiti."

Sutra(23.09.) počinje kalendarska jesen, a uz nju i jesenje odlike vremena. Vikend pred nama u znaku obilnije kiše uz...

Posted by BHMETEO.ba on Friday, September 22, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije