Meteorolozi najavili promjenu vremena, a sunce se još drži: Evo kada stiže kiša

2
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili promjenu vremena, a sunce se još drži: Evo kada stiže kiša
Foto: EPA-EFE / Sarajevo, 4. maj 2022.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 3; Bugojno, Široki Brijeg, Sokolac, Srebrenica 8; Livno 9; Sarajevo 10; Doboj, Grude, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Zvornik 11; Banja Luka, Bihać, Trebinje, Tuzla 12; Zenica 13; Mostar 14; Gradačac, Neum 15; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Porast naoblak sa jugu u drugom dijelu poslijepodneva. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26 °C.

ZA (I PROTIV) BiH U NATO-u | Edin Subašić: Dilema između prosperiteta i bijede separatizma!

ZA (I PROTIV) BiH U NATO-u | Edin Subašić: Dilema između prosperiteta i bijede separatizma!

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 24 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Mada će povećana naoblaka i povremeni pljuskovi remetiti ugođaj, te uzrokovati nešto lošije raspoloženje kod većine ljudi, umjerene temperature i osvježenje u vidu padavina, uz mirniji san, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše jake. Nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, mogao bi uzrokovati blaže reakcije u vidu glavobolje, malaksalosti, nervoze.

Objavljena je prognoza za petak, oba dana vikenda i ponedjeljak:

U petak 06.05.2022., pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 10 do 16, a dnevna od 17 do 23, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 25 °C.

U subotu 07.05.2022., oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 9 do 15, a dnevna od 15 do 21, u Hercegovini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 24 °C.

U nedjelju 08.05.2022., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Posavini i Krajini se ne očekuju padavine. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 17 do 23, u Hercegovini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 26 °C.

U ponedjeljak 09.05.2022., umjereno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 27 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije