Meteorolozi najavili novu promjenu vremena: Stiže kiša i pad temperature

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili novu promjenu vremena: Stiže kiša i pad temperature
Arhiv / Meteorolozi najavili novu promjenu vremenu: Stiže kiša i pad temperature

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Sokolac 7, Ivan Sedlo 10, Bugojno 11, Jajce, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 12, Banja Luka, Bihać i Grude 13, Brčko 14, Bijeljina, Gradačac, Široki Brijeg i Zvornik 15, Trebinje 19, Mostar 22 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 954 milibara, za 12 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 25 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz stabilnije vremenske prilike i više sunca, meteoropati i hronični bolesnici u manjoj mjeri će osjećati tegobe. U centralnim i istočnim područjima zemlje, usljed mjestimično dužeg zadržavanja magle, kod osjetljivijih osoba moguće su slabije poteškoće. Tokom jutra će biti svježije, čemu bi trebali posvetiti pažnju.

Objavljena je prognoza za prva tri dana naredne sedmice: 

U ponedjeljak, 16.09.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Vjetar slab, u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

U utorak, 17.09.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano prije podne. U drugoj polovini dana umjereno naoblačenje. Jače naoblačenje sa sjevera u noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stepen.

U srijedu, 18.09.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni, najavljeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Poznato i kad dolazi naoblaćenje sa kišom

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije