Novi zemljotres u BiH: Evo gdje se osjetio potres

Radiosarajevo.ba
Novi zemljotres u BiH: Evo gdje se osjetio potres
Foto: RAS Srbija / Banja Luka

U Banjoj Luci jutros u 8:57 sati registrovan je zemljotres, potvrdili su iz Hidrometeorološkog zavoda RS, pišu Nezavisne novine.

Prema riječima Snježane Cvijić Amulić, načelnice Odjeljenja seizmologije, jačina zemljotresa je bila 2.1 stepen po Richteru, odnosno tri stepena Merkalijeve skale, sa epicentrom u regionu Banjaluke, pet kilometara istočno od ovog grada.

Kako navode Nezavisne novine, zemljotres ovog intenziteta ne može izazvati oštećenja na objektima, a stanovništvo ga može osjetiti, naveli su u Hidrometeorološkom zavodu RS.

Podsjetimo, područje Bosne i Hercegovine u septembru se treslo već šest puta.

Posljednje podrhtavanje pogodio je u četvrtak, 12. septembra područje Tuzle, saopšteno je tada iz Evropsko-mediteranskog seizmološkog zavoda (EMSC).

Jačina zemljotresa bila je 3,8 stepeni po Richteru, a epicentar je zabilježen sedam kilometara od mjesta Mramor kod Tuzle na dubini od 10 kilometara.

Zemljotres ponovo pogodio područje Tuzle

U posljednje dvije sedmice to je bio četvrti potres koji je zabilježen na području Tuzle.

Još jedan zemljotres pogodio BiH: Treslo se tlo kod Tuzle

Zemljotres se osjetio i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine, ali nema podataka o nastaloj šteti ili povrijeđenim osobama.

Samo dan ranije isto područje "prodrmao" je potres jačine 3,3 stepena po Richterovoj skali, navode Nezavisne novine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije