Meteorolozi najavili novi dolazak snijega. Evo u kojem dijelu BiH će prvo početi padati

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili novi dolazak snijega. Evo u kojem dijelu BiH će prvo početi padati
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

U Bosni i Hrercegovini jutros je po kotlinama i uz riječne tokove bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim dijelovima sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -8 stepeni, Drvar -6, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo -4, Bugojno, Livno i Zenica -3, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Bjelašnica, Široki Brijeg i Srebrenica -2, Stolac i Tuzla -1, Ivan Sedlo 0, Doboj 1, Gradačac 2, Trebinje 6, Mostar i Neum 8 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 955 milibara, za 15 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni.

Romi danas proslavljaju svoj najveći praznik: Đurđevdan, Hederlezi ili Jurjevo

Romi danas proslavljaju svoj najveći praznik: Đurđevdan, Hederlezi ili Jurjevo

U Sarajevu u jutarnjim satima magla i niska oblačnost, a tokom dana sunčano. Najviša dnevna temperatura oko 7 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Pod uticajem stabilnog vremena, biometeorološke prilike će biti ugodnije. Sa više sunca i uz blago zatopljenje, hronični bolesnici i meteoropate trebali bi osjetiti olakšanje. Tokom jutra i večeri, neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura. U unutrašnjosti zemlje manji problemi su mogući zbog nešto dužeg zadržavanja magle u prijepodnevnim satima.

Objavljena je prognoza do petka:

ZA 20.12.2023 (srijeda), jutro pretežno sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Tokom noći u nižim područjima centralne i istočne Bosne je moguća slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni.

Poznati meteorolog otkrio ključne datume: Kakva će biti novogodišnja noć i kada pada snijeg?

Poznati meteorolog otkrio ključne datume: Kakva će biti novogodišnja noć i kada pada snijeg?

ZA 21.12.2023 (četvrtak), pretežno oblačno vrijeme, uz prolazno razvedravanje poslije podne. U prvom dijelu dana lokalno slaba kiša u nižim i snijeg u višim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 stepeni. 

ZA 22.12.2023 (petak), umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći lokalno slaba kiša se očekuje u Hercegovini,na jugozapadu i krajnjem sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, u južnim i sjevernim područjima zemlje do 14 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije