Meteorolozi najavili kišu i pljuskove, ništa neće biti bolje ni za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili kišu i pljuskove, ništa neće biti bolje ni za vikend
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Proljetna kiša u Sarajevu

Jutros je Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada kiša.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Ivan-sedlo 13; Bihać, Drvar 15; Bugojno, Jajce, Sanski Most, Sarajevo 16; Gradačac, Grude, Tuzla, Zenica 17; Livno 18; Mostar 19; Neum 20; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 936 hPa, za 8 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U većem djielu Bosne se očekuje intenzivnija kiša. U Hercegovini padavine uglavnom na sjeveru i na krajnjem jugoistoku. Vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjeren do pojačan sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 17 do 23, na jugu do 27 °C.

BHmeteo objavio prognozu: Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike

BHmeteo objavio prognozu: Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom. Dnevna temperatura oko 20 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Mada će vremenske prilike i dalje biti nestabilne, opšta slika će se ipak djelimično poboljšati. Povremeni pljuskovi će pretežno djelovati na lošije raspoloženje kod većine populacije. Sa osvježenjem u vidu nižih temperatura, osjet sparine neće biti suviše izražen i uz umjereno sjeverno strujanje biće ugodnije većim dijelom dana. U Hercegovini i na jugozapadu sunčanije.

Objavljena je prognoza za oba dana vikenda:

U subotu, 11.06.2022., u Bosni pretežno oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima u istočnim, sjeveroistočnim, sjevernim i centralnim područjima. U Hercegovini sunčanije uz umjerenu naoblaku. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

U nedjelju, 12.06.2022., u Bosni pretežno oblačno prije podne u centralnim i istočnim područjima. U ostatku Bosne umjerena naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije