Meteorolozi: Danas bi moglo biti kiše

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi: Danas bi moglo biti kiše
Jutros je na sjeveru, sjeverozapadu i ponegdje u centralnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bugojno 12; Bjelašnica, Sokolac 13; Goražde, Ivan-sedlo, Srebrenica, Tuzla 15; Bihać, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Zenica 16; Doboj, Stolac, Zvornik 17; Banja Luka, Prijedor 18; Bijeljina, Gradačac 19; Neum, Trebinje 20; Mostar 22.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i opada.

Bioprognoza: Tokom prijepodneva će biti ugodnije, a u drugom dijelu dana moguće su nešto izraženije tegobe kod meteoropata i hroničnih bolesnika. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i izbjegavati duže boravke na suncu.

Danas će u Bosni prevladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. Tokom poslijepodneva u Bosni su mogući lokalni pljuskovi, ponegdje uz grmljavinu. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 26 do 31, na jugu od 30 do 35 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne postoji mala vjerovatnost za slab pljusak kiše. Dnevna temperatura oko 29 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije