Mektić o terorističkim prijetnjama: Ne prepuštamo ništa slučaju

Radiosarajevo.ba
Mektić o terorističkim prijetnjama: Ne prepuštamo ništa slučaju
Bosna i Hercegovina čini sve napore da pokrije eventualne izazove koji mogu biti teroristička prijetnja i nijednu informaciju ne prepuštamo slučaju, izjavio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić. 

"Pojačali smo stepen nadzora prema svim osobama koje se na bilo koji način mogu dovesti u vezu s nasilnim radikalizmom i terorizmom u BiH i činimo sve u ovom momentu da preventivno djelujemo", kazao je Mektić povodom posljednjih terorističkih napada u Europi. 

Dodao je da je Ministarstvo za sigurnost BiH u posljednja dva-tri mjeseca imalo određene aktivnosti pomoću kojih su "presijecali" određene radnje koje mogu imati vezu s terorizmom. 

"I dalje pratimo to, ali vidite kako je to kompleksan problem u cijeloj Europi. Svaki segmet društva mora imati taj osjećaj kada je u pitanju borba protiv terorizma i da maksimalno svi sarađujemo i radimo sa sigurnosnim službama kako bi se efikasno zaštitili", rekao je Mektić novinarima u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije