Mektić: Laž je da se Dodik slučajno slikao sa članovima "Srbska čast"

Radiosarajevo.ba
Mektić: Laž je da se Dodik slučajno slikao sa članovima "Srbska čast"
Twitter / Dodik s članovima "Srbska čast"

Milorad Dodik je u jednom intervjuu govorio o optužbama prema kojima je on umiješan u nerede u Beogradu i to preko organizacije "Srbska čast" sa kojom ima bliske i dobre odnose.

To je prethodno kazao i Dragan Mektić, bivši ministar sigurnosti BiH. On je na društvenim mrežama danas opet demantovao Dodika.

Mektićev tvrdnje demantirao je Pero Simić, Dodikov glasnogovornik, govoreći bivšem ministru i aktuelnom državnom poslaniku da je "instrument muslimanskog Sarajeva i Bakira Izetbegovića".

Nakon svoga savjetnika napokon se oglasio i sam Milorad Dodik.

"To što sam se prije nekoliko godina uslikao na ulici pa se iz toga pravi ideologija koja se raširila svijetom do te mjere da mi ovdje imamo paravojne formacije, izmišljotina je SDS-a, kazao je Dodik. Svi mediji u RS-u su ovoj izjavi dali posebno mjesto u emisijama.

Uskoro mu je odgovorio Dragan Mektić na svom twitter profilu.

"Dodik laže na RTRS-u kad kaže da se sa pripadnicima 'Srpske časti' slučajno slikao na ulici u Banjoj Luci. Ova slika dokazuje da ih je primio i slikao sa njima u Palati predsjednika RS", napisao je Mekić i objavio fotografiju Dodika sa čelnim ljudima ove paravojne, proruske desničarske organizacije, predvođenih Bobanom Stojkovićem iz Niša, prenosi Patria.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije