Mektić: Dodik je paradigma lopovluka, kriminala i korupcije

Radiosarajevo.ba
Mektić: Dodik je paradigma lopovluka, kriminala i korupcije
Ministar za sigurnost BIH Dragan Mektić održao je danas konferenciju za novinare u Banjoj Luci na kojoj je govorio o predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku.

"Milorad Dodik je paradigma lopovluka, kriminala i korupcije u ovoj državi, ali neće još dugo, uskoro će otići i prestati dijeliti srpski narod", rekao je ministar za sigurnost BiH Dragan Mektić na konferenciji za medije u Banjoj Luci.

Nakon što je Dodik rekao da je uredno prijavio novac od prodatih stanova u Srbiji Mektić je konstatirao da Dodik sporne stanove prodaje po ko zna koji put.

Njegov princip je da što više zapetlja i sludi ovaj jadni narod, ništa što kaže nije istina, on ta dva stana prodaje već 15 godina. Prvo ih je 2007. godine prodao jer nisu bili rentabilni, kako bi kupio poslovni prostor pa ga izdavao. Onda je nakon godinu i po dana rekao da ih prodaje kako bi zbrinuo kćerku, da bi nakon toga rekao da je jedan stan stavio pod hipoteku zbog kredita u Pavlović banci, ko će tu više znati šta je istina“, naglasio je Mektić i dodao da on lično nije podnio nikakvu prijavu i zatražio istragu protiv Dodika zbog unesenih 200.000 eura, ali da se mora dokazati porijeklo tog novca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije