Mekić o sukobu sa Zahiragićem: Ne mogu više da šutim...

14
I.S.
Mekić o sukobu sa Zahiragićem: Ne mogu više da šutim...
Foto: Arhiv/ Radiosarajevo.ba / Mekić/ Zahiragić

Nakon što je današnja sjednica Skupštine Kantona Sarajevo prekinuta jer je došlo do verbalnog, a skoro i fizičkog sukoba, skupštinskih zastupnika Harisa Zahiragića (SDA) te Amela Mekića (Narod i pravda), a "pale" su i teške riječi putem društvenih mreža.

Tako Zahiragić tvrdi da mu je Mekić, između ostalog, opsovao majku te prijetio da će ga udariti.

"Maloprije mi je Amel Mekić - zastupnik Naroda i Pravde na skupštinskim hodnicima, u prisustvu Elmedina Konakovića, Aljoše Čampare, Vedrana Jakupovića, Harisa Plehe, Zvonka Marića i još nekoliko zastupnika i uposlenika stručne službe, kazao:

Banke zatvaraju račune osobama s američke crne liste, Čavara se žalio Vijeću ministara BiH

Banke zatvaraju račune osobama s američke crne liste, Čavara se žalio Vijeću ministara BiH

'J... li ti majku, štocem ću te opaliti' - i nasrnuo na mene, a nakon čega ga je kolega Konaković izveo iz hodnika", napisao je Zahiragić na Facebooku.

U želji da saznamo i "drugu stranu priče", kontaktirali smo i Mekića koji je kratko prokomentarisao ovaj događaj.

"Ne mogu se spuštati na njegov nivo. Znaju ljudi ko je on, a ko sam ja. Zna se sve", rekao je Mekić za portal Radiosarajevo.ba.

Na pitanje šta je bio uzrok ovakvog sukoba, Mekić je rekao:

"Ne mogu više na pravdi Boga da šutim kad on dobacuje, petlja i laže. To je najkraće što vam mogu reći", napomenuo je Mekić.

Podsjetimo, Zvonko Marić (SBB) razvadio je Mekića i Zahriagića te je za Radiosarajevo.ba opisao šta se danas dogodilo:

"Iz sale se sukob prenijelo u hodnik zgrade. Neprimjereno je sve bilo. Trajalo je oko 30 sekundi. U prvi mah sam mislio da se šale. a onda su pale teške riječi, psovke, svađa... Uspio sam ih razvaditi, jer sam bio u blizini. Odmah je prekinuta sjednica, a Klub SDA je napustio i otišao. Ovo je besmislica i nema nikakvog opravdanja".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije