Mehmedović u Tešnju zvanično osniva stranku: 'Imamo snažan simbolički naziv - Naprijed'

9
Radiosarajevo.ba
Mehmedović u Tešnju zvanično osniva stranku: 'Imamo snažan simbolički naziv - Naprijed'
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Šemsudin Mehmedović

Šemsudin Mehmedović, donedavno visoki zvaničnik Stranke demokratske akcije (SDA), uputio je poziv na osnivačku skupštinu svoje stranke "Naprijed", a koja će biti održana u Tešnju.

Kako je Šemsudin Mehmedović objavio na društvenoj platformi Facebook, skupština biti održana u srijedu, 3. januara, u Domu kulture u Tešnju, s početkom u 18:15 sati.

"Stranka, snažnog simboličkog naziva 'Naprijed', promoviše i zagovara nove političke i društvene koncepte čiji je krajnji cilj jedinstvena, demokratska i institucionalno snažna Bosna i Hercegovina. Na skupštini će biti predstavljeni program stranke, njeni osnovni ciljevi, vizija i misija, kao i pravci budućeg strateškog djelovanja", najavio je Mehmedović.

EU parlamentarci poručili uglednim kompanijama: "Prestanite se reklamirati u Vučićevim medijima"

EU parlamentarci poručili uglednim kompanijama: "Prestanite se reklamirati u Vučićevim medijima"

Naglasio je da će uskoro biti moguće učlaniti se u ovu stranku, a da će o tome blagovremeno upoznati javnost.

U pozivu je predstavio i logotip stranke.

🇧🇦 🇪🇺POZIV NA OSNIVAČKU SKUPŠTINU OPĆINSKE ORGANIZACIJE NAPRIJED TEŠANJ🇧🇦🇪🇺 Čast i zadovoljstvo nam je pozvati Vas da...

Posted by Šemsudin Mehmedović on Tuesday, January 2, 2024

Podsjetimo, Mehmedović je 4. decembra 2023. ekskluzivno u programu BHRT-a u emisiji "Jutro za sve", koju je vodio urednik Zvonko Komšić, najavio formiranje nove stranke.

"Došlo je vrijeme za formiranje novog političkog bloka", kazao je Šemsudin Mehmedović.

Tokom razgovora sa Zvonkom Komšićem, Mehmedović je rekao i da je "ljevica dobila šansu i da sada ide iz greške u grešku".

"Stranke desno od centra su imale priliku. Sada se otvara veliki prostor na političkom centru i to je prilika za ljude da se probude. Stranka će biti građanske orijentacije", podvukao je  Šemsudin Mehmedović.

Mehmedović potvrdio ono o čemu se uveliko priča: 'Izlazim iz SDA. Formirat ću novu stranku'

Mehmedović potvrdio ono o čemu se uveliko priča: 'Izlazim iz SDA. Formirat ću novu stranku'

Komšić je imao zanimljivo pitanje "Ko će od ljudi biti u partiji", a Mehmedović je rekao da će se to znati te odbio reći konkretna imena.

"Koliko znam, Denis Bećirović je još formalno član SDP-a i ne treba ništa mijenjati dok je član Predsjedništva BiH", naglasio je Mehmedović. 

Upitan da li će mu se pridružiti kolege iz SDA - Adil Osmanović, Alma Čolo... I to je ignorirao da odgovori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije