Mehmedović odgovorio Vučiću: Nabroj nam igrače koji imaju interes u destabilizaciji

5
Radiosarajevo.ba
Mehmedović odgovorio Vučiću: Nabroj nam igrače koji imaju interes u destabilizaciji
FOTO: Radiosarajevo.ba / Šemsudin Mehmedović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "mnogo igrača" ima interes u destabilizaciji Zapadnog Balkana, ali da je on liderima Europske unije rekao da će Srbija pokušati da održi mir u regionu.

Zastupnik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović reagovao je na ovu izjavu

"Ono što radi, prebacuje drugima! Vučić je u intervju za FT rekao da postoji 'mnogo igrača' koji imaju interes u destabilizaciji Zapadnog Balkana.

Borba protiv narkotika u KS: Formira se jedinstvena baza podataka o broju ovisnika

Borba protiv narkotika u KS: Formira se jedinstvena baza podataka o broju ovisnika

Pozivam da se iz BiH, Crne Gore, Albanije i Sjeverne Makedonije otvoreno upita Vučića da pobroji 'igrače' koji imaju interes u destabilizaciji Zapadnog Balkana. Kupuje kinesko oružje na evropskom tlu a navodno hoće u EU.

Ne želi uvesti sankcije aagresoru koji krši međunarodno pravo a poziva se na to u slučaju Kosova. Njegov ministar odbrane Nebojša Stefanović javno poručuje da 'Srbija želi imati najsnažniju vojsku u regiji'„..

Pa čin destabilizacije je i to što Srbija želi imati najsnažniju vojsku u regiji. Imala je tu najjaču vojsku u regiji i 1991. pa smo vidjeli kako je završilo.
Pitanje je jednostavno - Vučiću: Najbroj nam tih 'mnogo' igrača koji imaju interes u destabilizaciji Zapadnog Balkana", poručio je Mehmedović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije