Mehmedović o Milanovićevom omalovažavanju genocida: Neka nauči...

4
Radiosarajevo.ba
Mehmedović o Milanovićevom omalovažavanju genocida: Neka nauči...
FOTO: Radiosarajevo.ba / Šemsudin Mehmedović

Ovih dana predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, iznio je niz šokantnih izjava o genocidu u Srebenici, kojima omalovažava ono što se desilo u julu 1995. godine u ovom gradu.

Osim poricanja genocida u Srebrenici, Milanović je uputio i niz uvreda na račun Bakira Izetbegovića i Šefika Džaferovića. 

Tim povodom, oglasio se i Šemsudin Mehmedović, član Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koji se obratio upravo Zoranu Milanoviću.

Još jedna nesreća na bh. putevima: Automobil završio na krovu

Još jedna nesreća na bh. putevima: Automobil završio na krovu

"Pozivam njemačke ambasade u BiH i Hrvatskoj, Schmidta i Schillinga da 'nauče' od hrvatskog predsjednika kako se procjenjuje vrijednost žrtava. Naučite ovu lekciju od Milanovića da lakše shvatite šta se zapravo dešava u BiH.

Milanovićev uređaj za mjerenje genocida i zločina i njegova berza za vrijednost dionica žrtava sigurno će povrijediti Nijemce. Kad rusi siluju i ubijaju njemice, to je opravdana osveta i njemica je manje vrijedna žrtva od ubijene ruskinje ili ukrajinke.

Milanoviću su njemice koje su rusi silovali i ubili, manje vrijedne žrtve, to je po njemu obična i opravdana osveta. Opravdan razlog za silovanje i ubijanje po Milanoviću. Nisu isto ruske i ukrajinske žene koje su ubili Nijemci, i silovane i ubijene njemice. Ruske i ukrajinske žene su vrijednije žrtve", napisao je Mehmedović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije