Mehmedović i Šiljegović u Derventi: Analiza protuminskih akcija OSBiH

Radiosarajevo.ba
Mehmedović i Šiljegović u Derventi: Analiza protuminskih akcija OSBiH

Član Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Šemsudin Mehmedović i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović prisustvovali su danas u Derventi, na poziv komandanta Operativne komande Oružanih snaga BiH general – majora Dragana Vukovića, Godišnjoj analizi protuminskih akcija Oružanih snaga BiH (OSBiH).

Tokom skupa, održanog u kasarni "Zdravko Čelar", učesnicima su se obratili načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Anto Jeleč, komandant Operativne komande OSBiH generalmajor Dragan Vuković i zamjenik ministrice odbrane BiH Boris Jerinić. U izlaganjima su analizirali učinak protuminskih akcija OSBiH u 2016. godini, istaknuli ostvarene rezultate, probleme u procesu deminiranja, te iznijeli prijedloge rješenja i pravce djelovanja u narednom periodu.

Zajedno s organizatorima Godišnje analize, Mehmedović i Šiljegović obišli su deminersko radilište, gdje su se uvjerili u sposobnost deminerskih timova OSBiH i obavili razgovor s deminerima.

Mehmedović i Šiljegović posjetili su i Komandu inžinjerijskog bataljona i skladište vojne opreme i naoružanja OSBiH "Rabić", gdje su sa vojnicima, podoficirima i oficirima razgovarali o njihovim aktivnostima i uvjetima života i rada na ovim lokacijama, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije