Mehmedović: Herceg Bosna je kao Đekna: 'Još nije umrla, a ka'će ne znamo'

4
Radiosarajevo.ba
Mehmedović: Herceg Bosna je kao Đekna: 'Još nije umrla, a ka'će ne znamo'
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Šemsudin Mehmedović

Herceg Bosna je kao Đekna: Još nije umrla a ka'će ne znamo, ovako je Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, preko Facebooka komentirao izjave Dragana Čovića o aktuelnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini.

Istakao je kako je Čović najavio već i trećeentitetske aktivnosti čim riješi Izborni zakon, osvrčući se na Čovićeve izjave u intervjuu koji je dao za Večernji list, prenosi portal N1.

"Dragan Čović je opet digao prečku i pomjerio tajming, saopštivši to lagodno kao prijetnju podjelom Federacije na dva etno kantona sa dvije etno vlade. Dakle, otvoreno je najavio da poslije izbornog zakona na red dolazi objedinjavanje kantona sa hrvatskom većinom. Rekao je to Palmeru. Uz to je vrlo jasno stavio Amerikancima do znanja da njihovo čedo Daytonska BiH, prema njegovoj viziji jednako treba i Ameriku i Rusiju i Kinu. Kako se u to uklapa NATO put BiH? Još je falilo da kaže 'Naš brat Xi Jinping'. Možda su on i Vučić tokom razgovora u Beogradu to rekli u duetu", rekao je Mehmedović.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Podsjetimo, Dragan Čović jučer se sastao i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem s kojim je, kako je saopćeno, razgovarao o izbornim promjenama u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije