Šemsudin Mehmedović statusom na Facebooku 'pecnuo' Dodika

2
Radiosarajevo.ba
Šemsudin Mehmedović statusom na Facebooku 'pecnuo' Dodika
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Šemsudin Mehmedović

Poslanik SDA u Parlamentu BiH, Šemsudin Mehmedović, putem svog Facebook profila prokomentarisao je Dodikovu izjavu o tome da će "Republici Srpskoj pomoći njenji prijatelji ukoliko NATO bude intervenisao".

Mehmedović je tom prilikom objavio Dodikovo pismo upućeno Slobodanu Miloševiću uz preporuku da ga sad pošalje ni manje ni više nego - sebi.

"Pozivam Dodika da samom sebi uputi Otvoreno pismo koje je uputio Miloševiću. Nakon što je Dodik najavio moguću "konfrontaciju" sa NATO, pozivam ga da sam sebi uputi isto ono pismo koje je uputio Miloševiću prije više od 20 godina. Također, pozivam sve medije koji nisu pod kontrolom SNSD-a i Vučića, da Dodikovo pismo Miloševiću objavljuju iz dana u dan", napisao je, između ostalog, Mehmedović.
Evo koja je sadržina famoznog pisma koje je Dodik tada poslao Miloševiću.
"Vrijeme je da odeš, Slobodane. Nikad nijedan srpski car, knjaz, kralj ili predsjednik, od dolaska Srba na Balkan, nije svom narodu nanio toliko jada, pustio toliko krvi, ogradio ga od cijelog svijeta, kao što si ti učinio.

Srbi u Hrvatskoj više ne znaju gdje je Beograd, oni iz Knina ne znaju šta ih je snašlo, dok je kosovskim Srbima ostala samo vjera i nada.

Savo Milošević za Radiosarajevo.ba: U baražu nema favorita, igrat će oni koji su najviše pokazali

Savo Milošević za Radiosarajevo.ba: U baražu nema favorita, igrat će oni koji su najviše pokazali

Bogatu zemlju, ponosne ljude si opustošio, vezao za Aziju, natjerao svoj narod da u ratu protiv cijelog svijeta gine za spas čovječanstva od novog svjetskog poretka. Vrijeme je da podvučeš crtu ispod svoje vladavine.

Tvoj narod te više ne želi. Tu ti sila ne pomaže. Učini bar jednu uslugu Srbima – pusti ih da slobodno kažu da hoće rastanak s tobom. Tvoj interes i srpski interes ovdje se razilaze. Ti idi lijevo, a Srbi neka idu pravo.

Ako u tebi ima snage, osjećaja časti, kajanja ili stida, izaberi pokajanje, zatraži oproštaj od svog naroda i idi. Ima ko da vodi Srbiju tamo gdje bi već bila da nije bilo tebe. Vrijeme je da odeš, Slobodane’, napisao je tada premijer RS Milorad Dodik u pismu upućenom predsedniku SFRJ, Slobodanu Miloševiću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije