Mehmedović: 'Danas se slavi zlo, EUFOR je morao rastjerati fašističko velikosrpsko okupljanje!'

11
Radiosarajevo.ba
Mehmedović: 'Danas se slavi zlo, EUFOR je morao rastjerati fašističko velikosrpsko okupljanje!'
/ Šemsudin Mehmedović (Foto: Fena)

Poruka iz EU je da su sljedbenici Karadžićeve, Mladićeve i Tudjman Miloševićeve politike kandidati na putu za EU a ne BiH. Ovo je poruka da će Bosance u EU voditi oni koji njeguju i slave UZP, genocid, agresiju i etničko čišćenje, navodi se u saopćenju državnog zastupnika Šemsudina Mehmedovića koje pšrenosimo u cjelosti:

"Danas kada se ponajviše kidiše na BiH, danas kada se manifestira zlo nedaleko odavde, danas kada se sjećamo početka genocida nad nezaštićenim bosanskim narodom, danas kada se među bosanskim građanima traže oni koji bi izdali svetinju-domovinu, danas kada se i Visoki predstavnik urotio protiv svega što je građansko i bosansko u BiH.....Danas se slavi zlo! Zlo koje je započeto upravo na današnji dan 9.Januara!", navodi Mehmedović.

Da ima pravde, dodaje se, "danas bi EUFOR morao rastjerati fašističko velikosprsko okupljanje srpskog sveta i sljedbenika Miloševića u Sarajevu i Banja Luci – to bi bila jasna poruka međunaordne zajednice na proslavu početka genocida i agresije u evropi prije 30 godina". Ovaj put je proslava početka genocida organizirana u Sarajevu odakle se ono ubijalo.

Transfermarkt ažurirao cijene: Ermedin Demirović je od danas najskuplji bh. nogometaš

Transfermarkt ažurirao cijene: Ermedin Demirović je od danas najskuplji bh. nogometaš

Oglasio se Christian Schmidt: "Obilježavanje i slavlje 9. januara u RS-u može imati posljedice"

Oglasio se Christian Schmidt: "Obilježavanje i slavlje 9. januara u RS-u može imati posljedice"

"Iduće godine će to proslaviti u Srebrenici, Prijedoru i Višegradu i u Den Hagu! Šta sada imamo pred sobom:

1. Dobili smo niz poruka od važnih amasadora i EU da je najveći napredak sada u BiH brzo formiranje vlasti sa Čovićem i Dodikom, dakle, poruka je da im ne trebamo smetati njima i njihovim ciljevima jer oni od međunarodne zajednice očito imaju bjanko da sve blokiraju da bi proveli svoje velikodržavne hegemonističke ciljeve!

2. Ova Dodikova i Vučićeva parada – jer danas su tu Vučićev sin i ministar vanjskih poslova, koju EUFOR neće zaustaviti je poruka iz EU da su sljedbenici Karadžićeve, Mladićeve i Tudjman Miloševićeve politike kandidati na putu za EU a ne BiH. Ovo je poruka da će Bosance u EU voditi oni koji njeguju i slave UZP, genocid, agresiju i etničko čišćenje

Cikotić: "Obavještajni podaci ukazuju da će na obilježavanju 9. januara biti lica iz Wagner grupe"

Cikotić: "Obavještajni podaci ukazuju da će na obilježavanju 9. januara biti lica iz Wagner grupe"

3. Podrška međunarodne zajednice onima koji nemaju nikakvih uslova za fomiranje vlasti sa Dodikom pa čak ni zaustavljanje ove parade pa čak i osporavanje protesta zbog ove parade, jest poruka Bosancima i Bošnjacima da EU i međ. zajednica žele od BiH, Bošnjaka i Bosanaca napraviti marionete Dodika i Čovića i Zagreba i Beograda!

4. Dodik i Čović koji polažu vijence u Aušvicu i koji istovremeno slave rezultate Miloševićeve i, Tuđamanove politike jest ono što nam međunarodna zajednica i EU nude danas dopuštanjem proslave 9. januara: to je poruka nama Bosancima, nama Bošnjacima.

5. Ove godine obilježavanje 9. januara u kasarni Slobodan Princip Seljo je demonstracija vlasništva RS nad državnom imovinom : iz te kasarne je granatirano Sarajevo i danas se ubistvo Sarajeva i BiH i Bošnjaka slavi ovom proslavom. Danas se slavi opsada Sarajeva, Mariopulja, Donbasa, genocid u Srebrenici i masakri i ratni zločini u BiH ali i u Ukrajini. Danas se slavi agresija i rezultati agresije.

6. Ovo je slavljenje realizacije Memoranduma SANU i demonstracija uspjeha velikodržavnog projekta – 9. januar dokazuje da Velika Srbije nije pobijedjena. Međunarodna zajednica, EU i USA ni sada nemaju odgovora na to osim opetovanih popuštanja danas Dodiku i Vučiću, nekad Miloševiću, Karadžiću i Mladiću.

7. Nikad tako otvoreno nismo imali Visokog predstavnika koji je na strani velikodržavnih projekata. Schmidt je rekao da sa Vučićem sjedi nagnut nad kartu i gleda kuda idu putevi – trebao je pitati Vučića šta mu sin i ministar rade na proslavi početka agresije i genocida. Visoki predstavnik je i prošle i ove godine reagirao isto na 9. januar i to je bacanje prašine u oči nama – ovdje imamo njegovu reakciju iz prošle godine i iz ove godine: reakcija bez ikakve želje da se protivustavno djelovanje zaustavi ili kazni: da želi zaustaviti, EUFOR bi blokirao i onemogućio održavanje parade i proslave RS-a. Šalje nam se poruka da samo Zagreb i Beograd i njihove marionete u BiH imaju podršku EU i međunarodne zajednice.

Ministar MUP-a F BiH je rekao da se žele isprovicirati incidenti – pa naravno: proslava dana početka genocida je najveži mogući incident samo što ga marionete Zagreba i Beograda dopuštaju bez osude. Ministar MUP-a je danas trebao tražiti od EUFOR-a da spriječi održavanje proslave dana početka genocida nad Bošnjacima u BiH. Ali ne želi se kvariti pozitivan ambijent uspostave nove vlade...to im je preče.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije