Mehmedbašić dao nove informacije o zdravstvenom stanju Almira Čehajića Batka

1
E. M.
Mehmedbašić dao nove informacije o zdravstvenom stanju Almira Čehajića Batka
FOTO: Arhiv / Čehajić i Mehmedbašić

Advokat Omar Mehmedbašić kazao je za portal Radiosarajevo.ba da je njegov klijent Almir Čehajić Batko sinoć u 3 sata prebačen u Centralni zatvor u Sarajevu iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu je na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo odredilo jednomjesečni pritvor Almiru Čehajiću Batku zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

No, nakon određivanja pritvora poznatom voditelju i humanisti je pozlilo, te je prebačen u Opću bolnicu.

"Šta da vam kažem, sigurno nije dobro. U tri sata je vraćen u Centralni zatvor", kazao je Mehmedbašić za Radiosarajevo.ba

Batku je nakon ročišta, kako nam je potvrdio Mehmedbašić, skočio šećer, nakon čega je intervenirala i Hitna pomoć. 

"Izgledao je jako loše", rekao je Mehmedbašić. 

Podsjetimo, Batko i Davor Gaj uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca. 

Oni su uhapšeni u okviru akcije Network. 

Čehajić se sumnjiči za krivična djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i pranje novca u vezi s prikupljanjem novca kojima je svrha trebala biti liječenje bolesnika i transplatacija organa osobama iz BiH u bolnicama van naše zemlje, koje su nudile takve usluge. 

Izvršen je i pretres na četiri lokacije u Sarajevu. 

Gaj se sumnjiči za krivično djelo zloupotrebe položaja prilikom čega su neke osobe stekle protivpravnu imovinsku korist na štetu drugih osoba. 

Sumnjiči se da je bio odgovorna osoba u firmi "Otvorena mreža" u kojoj su izvršeni pretresi, a istražitelji su pretresli i njegov stan. 

Prema dostupnim podacima, Davor Gaj se vodio kao direktor firme "City - Otvorena mreža" d.o.o. Sarajevo pod kojom je emitovana emisija "Udri muški" koju je vodio Almir Čehajić Batko. 

Gaj je radio i kao koordinator u programu transplantacija u okviru "Otvorene mreže" koja se bavila humanitarnim radom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije