Međunarodna nagrada dr Suadu Arnautoviću, članu CIK-a BiH

Radiosarajevo.ba
Međunarodna nagrada dr Suadu Arnautoviću, članu CIK-a BiH
Foto: AA / Suad Arnautović

Po pozivu Međunarodnog centra za parlamentarne studije iz Londona predstavnici  Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine Branko Petrić, predsjednik, dr Irena Hadžiabdić, članica i dr Suad Arnautović, član učestvovali su na Međunarodnom izbornom Simpozijumu koji se održava  već 17 godina i okuplja 100 članova državnih izbornih komisija iz cijelog svijeta.

Tokom održavanja Simpozijuma u Akri, Gana. predsjednik CIKBiH je održao bilateralne susrete i dogovorio saradnju sa  državnim izbornim komisijama i Međunarodnim centrom za parlamentarne studije iz Londona vezano za Centar za edukaciju CIKBiH. 

Članica CIKBiH dr Irena Hadžiabdić pozvana je da na Simpozijumu u okviru plenarne sjednice izlaze na temu Izazovi u radu sa mladim biračima.

Na Simpozijumu su predstavljene najveće svjetske kompanije koje se bave izradom softvera i primjenom savremene tehnologije u izborima.

Poseban segment ovog svjetskog skupa izbornih profesionalaca bila je završna ceremonija dodjele prestižnih nagrada najzaslužnijim izbornim komisijama i pojedincima za ostvarena "izvanredna postignuća u prevladavanju specifičnih izazova u izborima u zemlji".

Laureat za 2018 godinu u kategoriji "Election Management Award" je dr Suad Arnautović. Imajući u vidu da je ovo visoko svjetsko priznanje 2013. godine dobila dr Irena Hadžiabdić, nesporna je činjenica da je CIKBiH trenutno, pored Izbornog instituta Meksiko i Election Ontario, izborna komisija sa najvećim brojem međunarodnih priznanja najvišeg svjetskog ranga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije