! / Među 8 balkanskih gradova koje morate posjetiti našao se jedan iz BiH, a nije Sarajevo

22. 07. 2019. u 16:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Balkanski poluotok nije važna turistička destinacija poput nekih drugih mjesta u Europi, ali ovo često zanemareno područje ima sve, od čistih plaža do nedirnutih planina, od urbanih gradova do arheoloških parkova, a cijene su niže od nekih poznatijih turističkih destinacija zapadne Europe, piše Culture Trip o ovom dijelu svijeta.

Svojim čitateljima savjetovali su da što prije posjete Balkan, “prije nego što svi ostali saznaju koliko je lijep”.

Potom su popisali osam gradova koje morate posjetiti na Balkanu, a među njima je i jedan bh. grad - Mostar.

Mostar - undefined

Foto: Faruk Vele: Mostar

Dok je Sarajevo jedna od top destinacija na balkanskoj stazi, zahvaljujući svojoj važnoj historiji i ljepoti koja oduzima dah, još jedno mjesto koje ne treba propustiti posjetiti na Balkanu, a posebno u Bosni i Hercegovini, je Mostar. Obnovljen nakon što je uništen tokom rata u BiH 1990-ih, Mostar je danas očaravajući gradić s lijepim građevinama, džamijama i historijskim mostom u osmanskom stilu. Most su izvorno sagradili Osmanlije u 16. stoljeću, a nakon razaranja ponovno je otvoren 2004. Danas je to najpopularnije mjesto u gradu”, piše Culture Trip.

Cijela lista izgleda ovako:

1. Piran, Slovenija
2. Rovinj, Hrvatska
3. Mostar, Bosna i Hercegovina
4. Berat, Albanija
5. Novi Sad, Srbija
6. Budva, Crna Gora
7. Prizren, Kosovo
8. Ohrid, Sjeverna Makedonija


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA