Matthew Palmer danas u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Matthew Palmer danas u Sarajevu
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Matthew Palmer

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija izjavio je da će sa specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Matthew Palmerom tokom njegove današnje posjete Sarajevu razgovarati, prije svega, o problemima sa kojima se susreće ekonomija BiH kao posljedice koronavirusa.

"Govorićemo o tome šta je potrebno BiH da bi napravila veliki investicioni ciklus, kako bi pokrenuli našu privredu i, naravno, očekujući podršku iz SAD kao velike zemlje i njihovog velikog uticaja na međunarodne finansijske institucije da taj investicioni ciklus podrže u BiH kod tih institucija", rekao je Tegeltija za ATV. 

On je dodao da se nikada ne mogu zaobići ni političke teme, te da će na stolu svakako biti razgovor o izborima. 

Podsjećanja radi, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u Narodnoj skupštini RS da će u toku dana uputiti zahtjev Predsjedništvu BiH da se izmjesti Ambasada BiH iz Tel Aviva u Jerusalim i da će o tome obavijestiti Palmera kada dođe u Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije