U Njemačkoj su obavezne, u Sarajevu ih nema: Gdje su FFP2 maske u apotekama?

/ Komentari (12)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Koel

Uopste se ne razumiju sta peodaju KN95 je ffp 2 maska kakvi sve kretwni i pisu i prodaju

Tačno

Tačno tako. Ima da se kupi. To je ta ista maska.

Guest

Pitajte Solaka.

R

Ako na radio sarajevu ima i jedan”novinar”, nek ga bude stid do smrti a i poslije, a mislim da nema, nego dz su tamo zaposli idiote papane bezmislece koji osim copy-paste, nista drugo ne znaju.

Njemačka

FFP2 je maska certificirana u Njemačkoj, KN95 je kineska, N95 je USA. KN95 i N95 filtriraju 95% dok FFP2 93%. Tako piše u deklaraciji proizvoda. U suštini sve su to iste maske samo sa različitim certifikatima proizvođača.

Deco

I da ih imaju u apotekama kao da bi ih neko kupovao. administracija dobiva besplatno humanitarne, a ostali se snalaze. Moja kona nije promjenila hiruršku masku kako je počela pandemija. Na njoj joj počela rasti i bijela brada.

ja

FFP2 je nepropusna za virus, a N95 nije!

IDIOTIZAM SARAJEVSKIM KOMUNJARA

I OVAJ TEKST POKAZUJE I DOAKZUJE KO SU U STVARI TI BUCNI PAPCI IZ NJIOHOVE STRANMKE,SDP i ONE FACEBOKK STRANKE DINE KONAMKOVICA. NIGDJE US VIJETU NE PSOTOJI SLUCAJ DA JE SUPRUZNIK NEKOG POLITICARA NOVINAR.SAMO KOD ANS TOGA IMA DA DININA ZENA RADI NA AL JAZERI, A ON KO FOL POLITICAR(NIJE VIDIO POLITICARA, ON JE SAMO DOBAR PRIMJER SARAJEVSKOG JALIJASA, GALAMDZIJE, PROBLEMATICNOG TIPA, MULJATORA I SVEGA NAJGOREG)ILI FAHRO SCEPO AVAZOVIC...ISTI KLINAC...KAO FOL POLITICAR U A SVOM BILTENU PLJUJE PO NEISTOMISLJENICIMA GODINAMA..FAKAT MI SE GADI POMISAO DA GOVNO OD AVAZ BIOLTENA UZMEM U RUKE..I ZASTO SE NE POTPISUJU OVI SAMOPROGALSENI"NOVINARI" KOJI NAM SVAKI DAN SERVIRAJU NJIHOVA IZMISLJENA GOOVNA SVAKI DAN..?????

Varnost

Ima ovih maski na stanju.

radiosarajevo

Zakon je u čitavom svijetu isti kao i voda i zrak, samo su različite primjene. Iam kulturnih osoba medžu naj nekulturnijim. Ko što ima pogana medžu kulturnim. Njemačka je pripisala da se zbog bolje zaštite moraju nositi maske FFP2. Ali zakon nebi nio zakon da nema olakšica. Tko U Njemačkoj FFP2 masku za usta zmajenjuje obična i najjeftinija maska koja s ekoristi u svim bolnicama svijeta i proizvodi se skoro u cijelome svijetu. Znači ko ima jeftinu plavu masku što se nosi u bolnici može uči ondje gdje i onaj što ima FFP2 masku. Napomena. Njemačka uvozi 80% maske iz Afrike, zato što se jeftine i kvalitetne. Osim toga Afrikanci kao i Balkanci još uvijek uživaju da ih neko vrijedniji maltretira i ponižava.

HERA

I OVAJ TEKST POKAZUJE I DOAKZUJE KO SU U STVARI TI BUCNI PAPCI IZ NJIOHOVE STRANMKE,SDP i ONE FACEBOKK STRANKE DINE KONAMKOVICA. NIGDJE US VIJETU NE PSOTOJI SLUCAJ DA JE SUPRUZNIK NEKOG POLITICARA NOVINAR.SAMO KOD ANS TOGA IMA DA DININA ZENA RADI NA AL JAZERI, A ON KO FOL POLITICAR(NIJE VIDIO POLITICARA, ON JE SAMO DOBAR PRIMJER SARAJEVSKOG JALIJASA, GALAMDZIJE, PROBLEMATICNOG TIPA, MULJATORA I SVEGA NAJGOREG)ILI FAHRO SCEPO AVAZOVIC...ISTI KLINAC...KAO FOL POLITICAR U A SVOM BILTENU PLJUJE PO NEISTOMISLJENICIMA GODINAMA..FAKAT MI SE GADI POMISAO DA GOVNO OD AVAZ BIOLTENA UZMEM U RUKE..I ZASTO SE NE POTPISUJU OVI SAMOPROGALSENI"NOVINARI" KOJI NAM SVAKI DAN SERVIRAJU NJIHOVA IZMISLJENA GOOVNA SVAKI DAN..????? ka IDIOTIZAM SARAJEVSKIM KOMUNJARA Au, sta ti svasta napisa. Iz ove pisanije se vidi da nemas skole, da vjerovatno nisi rodjen u Jugoslaviji, da se druzis sa istim osobama kakav si i sam, da su ti roditelji primitivni jer te nicemu nisu naucili, i da si jako privrzen SDA a ne znas ni zasto. Stoga fuck off

Svaka budala komentira

I OVAJ TEKST POKAZUJE I DOAKZUJE KO SU U STVARI TI BUCNI PAPCI IZ NJIOHOVE STRANMKE,SDP i ONE FACEBOKK STRANKE DINE KONAMKOVICA. NIGDJE US VIJETU NE PSOTOJI SLUCAJ DA JE SUPRUZNIK NEKOG POLITICARA NOVINAR.SAMO KOD ANS TOGA IMA DA DININA ZENA RADI NA AL JAZERI, A ON KO FOL POLITICAR(NIJE VIDIO POLITICARA, ON JE SAMO DOBAR PRIMJER SARAJEVSKOG JALIJASA, GALAMDZIJE, PROBLEMATICNOG TIPA, MULJATORA I SVEGA NAJGOREG)ILI FAHRO SCEPO AVAZOVIC...ISTI KLINAC...KAO FOL POLITICAR U A SVOM BILTENU PLJUJE PO NEISTOMISLJENICIMA GODINAMA..FAKAT MI SE GADI POMISAO DA GOVNO OD AVAZ BIOLTENA UZMEM U RUKE..I ZASTO SE NE POTPISUJU OVI SAMOPROGALSENI"NOVINARI" KOJI NAM SVAKI DAN SERVIRAJU NJIHOVA IZMISLJENA GOOVNA SVAKI DAN..????? ka IDIOTIZAM SARAJEVSKIM KOMUNJARA Ti si pravi idiot. Je li ti Dzafer ili Cikotic, Novalic, Bevanda, Kerla i svi ostali lice na politicare? U Jugoslaviji su politicari bili prvo ljudi koji su II. Svjetski rat na ovim prostorima iznijeli na ledjima, pa potom se politicki obrazovali u Kumrovecu, SSSR-u, i slicno. Poslije se uklopili sa intelektualcima Mosom Pijade, Nazorom, Ribarima i drugima. I sta ima veze gdje radi necija zena? Ti ljubomoran sto on ima zenu ljepoticu.

/ Najnovije