Mašić: Tražit ćemo odgovornost SDA, ali i onih koji su izdali unutar Trojke

1
Radiosarajevo.ba
Mašić: Tražit ćemo odgovornost SDA, ali i onih koji su izdali unutar Trojke
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Damir Mašić

I vlast i opozicija snose odgovornost što Bogić Bogićević nije izabran za gradonačelnika Sarajeva. To je jedna velika sramota jer smo propustili priliku da dobijemo najbolju osobu za glavni grad države Bosne i Hercegovine. Bogićević bi vratio Sarajevo na ono mjesto kojem pripada. Taj gorak okus ćemo dugo osjećati svi zajedno, kazao je za Damir Mašić, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a BiH u Parlamentu Federacije BiH.

Na pitanje za N1 da li zbog tih nedavnoh događaja i SDP snosi odgovornost, on je odgovorio:

"Naravno da snosi odgovornost i vlast i opozicija. To je jedna velika sramota jer smo propustili priliku da dobijemo najbolju osobu za glavni grad države Bosne i Hercegovine. Bogićević bi vratio Sarajevo na ono mjesto kojem pripada. Taj gorak okus ćemo dugo osjećati svi zajedno. Bilo je očiglednih propusta, a najveću štetu će snositi građani. Mi ćemo istrajati na odgovornosti svih u ovom procesu. Konkretno mislim na SDA koja je sve učinila da ne dođe do izbora Bogićevića. S druge strane tražit ćemo odgovornost i onih koji su izdali unutar Četvorke, odnosno Trojke", napomenuo je Mašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije