Martinović o prisilnom odvođenju stanovnika HNK u karantin: Pustite ih...

Fena
Martinović o prisilnom odvođenju stanovnika HNK u karantin: Pustite ih...

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Tomislav Martinović osudio je prisilno odvođenje ili pokušaj odvođenja stanovnika Hercegovačko-neretvanskog kantona u "takozvani" karantin na području Mostara.

"Ljudi koji se trenutno nalaze ili su trebali biti odvedeni u nekakav privatni smještaj u Ortiješu kojeg zovu karantena ili tako nekako, su žrtve čudnih polusustava koji su trenutno na snazi", istakao je Martinović.

Takve mjere kojima bi se u višednevnom boravku izolirali od ostalih stanovnika, dodao je, nemaju nikakvog uporišta i u najmanju ruku su pravno sumnjive.

Pozvao je štabove u Federaciji Bosne i Hercegovine koji su takve odluke donijeli, da ih hitno stave izvan snage te da zatvore karantine koji su sramotni i protivni ustavima i zakonima koji su na snazi u BiH.

"Pustite osobe iz Neuma, Čapljine, Rame i ostalih mjesta da svoju izolaciju provedu tamo gdje su je mnogi građani nažalost proveli ovih tjedana, u svojim domovima, naravno uz sve mjere epidemiološkog nadzora", apelirao je Martinović, saopćeno je iz Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije