Vlada RS / Marko Šukalo razriješen dužnosti zbog korištenja droge

16. 11. 2021. u 12:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Vlada RS održala je danas telefonsku sjednicu na kojoj je, zbog nedoličnog ponašanja kojim je nanio štetu ugledu Vladi RS, razriješila Marka Šukala dužnosti pomoćnika generalnog sekretara za pravne i opšte poslove.

Podsjetimo, tokom racije u lokalima tokom proteklog vikenda u Banjoj Luci, policija je drogu pronašla i kod Marka Šukala zbog čega je generalni sekretar Vlade RS uputio zahtjev Vladi za udaljenje iz republičkih organa uprave.

Zahtjev je upućen zbog toga što je Šukalo svojim nedoličnim ponašanjem nanio štetu ugledu Vladi RS, navodi se u saopćenju.

Zbog ovog događaja je i Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, rekao da su šokirani zbog ponašanja Marka Šukala, koje su ocijenili kao apsolutno nedopustivo jer nanosi štetu svim časnim ljudima u SNSD-u.

To, kako je naveo Kovačević, neće i ne može biti tolerisano, pišu Nezavisne novine.

"Zbog spekulacija u javnosti, želim da kažem da on nikada nije bio dio Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH", objavio je Kovačević na Twitteru.

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka uhapsili su Marka Šukala zbog posjedovanja 0,80 grama kokaina i jedne tableta ekstazija tokom racije u jednom banjalučkom lokalu.

Danijela Mučibabić, portparolka PU Banja Luka, rekla je da su proteklog vikenda radeći na otkrivanju i spriječavanju krivičnih djela i prekršaja, izvšili racije u tri ugostiteljska objekta u Banjoj Luci.

"Prilikom racije zbog posjedovanja opojne droge uhapšeni su A.P. iz Banjaluke kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,40 grama kokaina, M.Š. iz Gradiške kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,80 grama kokaina i jedna tableta ekstazi i I.J. iz Banjaluke kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,83 grama marihuane", istakla je Mučibabić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)