Policija potvrdila: Kod Dodikovog savjetnika pronađeni kokain i ekstazi

0
Radiosarajevo.ba
Policija potvrdila: Kod Dodikovog savjetnika pronađeni kokain i ekstazi
FOTO: Screenshot / Marko Šukalo

Mediji su jučer objavili neslužbenu informaciju da je Marko Šukalo, savjetnik Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a, uhapšen zbog posjedovanja teških droga, koakina i ekstazija.

Potvrda ove informacije stigla je danas iz banjalučke policije čije saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u dane proteklog vikenda radeći na
otkrivanju i sprečavanju krivičnih djela i prekršaja, izvšili su operativno taktička radnju raciju u tri ugostiteljska objekta u Banjoj Luci.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Prilikom vršenja operativno taktičke radnje racije zbog posjedovanja opojne droge lišena su slobode tri lica i to: lice inicijala A. P. iz Banje Luke kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,40 grama bjele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu kokain, lice inicijala M. Š. iz Bosanske Gradiške kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,80 grama bjele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu kokain i jedna tableta koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ekstazi i lice I. J. iz Banja Luke kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,83 grama zelene biljne
materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Takođe, licima D. D. iz Novog Grada, A. Ž., Z. A., D. T. i A. A. iz Banje Luke, uručen je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja 'Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija'.

Navedena lica su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno kod lica D. D. 2,22 g/kg alkohola u organizmu, A. Ž. 2,07 g/kg alkohola u organizmu, Z. A. 1,25 g/kg alkohola u organizmu i kod lica D. T. 1,31 g/kg
alkohola u organizmu, dok je lice A. A. odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu.

U jednom ugostiteljskom objektu, zatečeno je 11 maloljetnih lica, kako konzumiraju
alkohol, te su podvrgnuti ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je kod svih utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Takođe, u vezi sa tim su vlasniku i konobaru ugostiteljskog objekta uručeni prekršajni nalozi zbog točenja alkohola maloljetnim licima. O svemu je obaviješten i Centar za socijalni rad Banja Luka, čiji radnicu su izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Uručena su još tri prekršajna naloga radnicima ugostiteljskih objekata zbog počinjenog prekršaja 'Posluživanje alkoholom' iz člana 25. Zakona o javnom redu i miru.

Zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja u dane vikenda lišeno je slobode 15 lica", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije